Biolife Plus Kft. "Jó szívvel a természetért"
Magyar|English

Főoldal / Alkalmazási területek / ZÖLDSÉGFÉLÉKALKALMAZÁSI TERÜLETEK

- Kalászosok
- Repce
- Napraforgó, cukorrépa
- Burgonya, gyümölcs, dinnye
- Szőlő
- Zöldségfélék
- Kukorica, csemegekukorica, dísz- és szobanövények

ZÖLDSÉGTERMESZTÉS

Közvetlen emberi fogyasztásra szánt zöldségfélék termesztése esetén különösen fontos, hogy az elvárt termésmennyiség és termésminôség eléréséhez a korábban alkalmazott mûtrágya, és növényvédôszer dózisokat részben más környezet-, és egészségkímélô készítményekkel egészítsük ki. Az elmúlt 15 évben a különféle zöldségkultúrákban végzett tesztekben adott mûtrágya és növényvédôszer dózisok alkalmazása mellett a HUNGAVIT-U kiváló eredményeket ért el.
A HUNGAVIT növény- és élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap, így pl. kiskertekben termesztett zöldségeinket –mosás után- akár az elôzô napi kezelést követôen is fogyaszthatjuk.

Zöldségtermesztés PALÁNTANEVELÉS Palántanevelés során legyen szó paprika, paradicsom, uborka vagy éppen görög- és sárgadinnyérôl stb., javasoljuk a HUNGAVIT-U 1-2%-os oldatának alkalmazását. Beöntözés esetén az alacsonyabb koncentráció ajánlott, míg levélfelületre permetezve a 2% körüli koncentráció az optimális. A palántanevelés idôszakában hetente 1-2 alkalommal célszerû elvégezni a kezeléseket, az utolsó permetezést idôzítsük közvetlenül kiültetés elôtti idôpontra.

PARADICSOM, KÔZETGYAPOTOS HAJTATÁS:
A HUNGAVIT hagyományos lombtrágyáktól eltérô hatásmechanizmusát mi sem bizonyítja jobban, mint a „hidrokultúrás tesztek”, hiszen ekkor minden tápanyag a növények rendelkezésére áll. Kôzetgyapotos paradicsomhajtatásban 4 hónapig tartó szedési intervallumban a közel 20 kg/m2 szedett paradicsom termésmennyiséghez képest a HUNGAVIT-U-val kezelt állományban legalább 4%-os termésnövekedést mérhettünk.

JÖVEDELMEZÔSÉG:
A kezelt területen az elsô szedésekre elôbb kerülhetett sor, így a primôr többletárból, illetve a többletmennyiségbôl adódóan 20-30-szoros árbevételtöbblet/HUNGAVIT-anyagköltség aránnyal számolhatunk.

PAPRIKA:
Paprika esetében a paradicsomnál szereplô technológiát javasoljuk. A termésnövekedés-, és ellenállóképesség javulásán túl /kísérleti tapasztalatok alapján/ jelentôs mértékben, akár 30%-kal csökken a bogyóban felhalmozódó nitrát mennyisége.

UBORKA, SALÁTA, KÁPOSZTAFÉLÉK:
Szántóföldi uborkánál javasoljuk a HUNGAVIT-U 2%-os oldatával történô kezelést 2-3 alkalommal, kordonos termesztésben ennél gyakrabban. Konzervgyári uborka esetében a méretek egyöntetûbbek, ami az átvételnél lényeges szempont. Kézi szedésnél a 10-20%-os termésnövekedés részben abból adódik, hogy 2-3 alkalommal többször szedhetünk a HUNGAVIT-tal kezelt területrôl. Saláta esetében a kétheti gyakorisággal történô kezelés kiváló eredményeket mutat. Káposztaféléknél legalább két alkalommal történô kezelést javasolunk, az elsôt bimbózáskor az intenzív növekedés szakaszában, a másodikat betakarítás elôtt 3-4 héttel. Olyan zöldségeknél, ahol többször történik a szedés, célszerû minden betakarítás után egy permetezést végezni

Bővebb információért töltse le az adatlapot.

 
Copyright © 2016 Biolife Plus Kft.
Minden jog fenntartva!
  Főoldal | Hungavit | Mikrokondi | Kapcsolat