Biolife Plus Kft. "Jó szívvel a természetért"
Magyar|English

Főoldal / Alkalmazási területek / SZŐLŐALKALMAZÁSI TERÜLETEK

- Kalászosok
- Repce
- Napraforgó, cukorrépa
- Burgonya, gyümölcs, dinnye
- Szőlő
- Zöldségfélék
- Kukorica, csemegekukorica, dísz- és szobanövények

SZŐLŐ

A szôlôtermesztésben egyre nagyobb szerepe van a minôségi alapanyag termelésnek, a különleges minôségû borok elôállítása érdekében. Nagyon fontos a növényen belüli tápelem harmónia kialakítása és fenntartása, amelyet többek között a jól alkalmazott növénykondicionálással érhetünk el. Az elmúlt 15 évben számos kísérlet és üzemi tapasztalat bizonyította a HUNGAVIT- A növénykondicionáló készítmény kiváló hatását a termésminôség, a tápanyag harmónia, a jó minôségû szaporítóanyag elôállítás és a természetes ellenállóképesség növelése szempontjából.

HATÁSMECHANIZMUS:
A HUNGAVIT-A kezelés hatására az optimum értékhez közelít pl. a levélben mért N/K, a K/Ca, a K/Mg stb. arány mind virágzáskor, mind termés érés idején. A kedvezô tápelem
arányok következtében a szénhidrát termelés növekszik (0,5 – 2 MMo) különbség, kis mértékben nô a terméshozam (5-10 %), több színanyag képzôdik (vörösborszôlô fajtáknál), növekszik a természetes ellenálló képesség (a kipermetezett növényvédô szerek hatása fokozódik), szôlôiskolában jobb a gyökeresedés, egyenletesebb az állomány.
A kísérletek eredményei egyértelmûen igazolták, hogy a HUNGAVIT-A kezelés megváltoztatja a szôlônövény tápanyagforgalmát. A legfontosabb tápanyag arányok minden esetben az optimális érték irányába mozdultak el úgy a virágzásban, mind az éréskor vett levélmintákban.

A HUNGAVIT-A kezelés hatására a levelek tovább maradnak aktív állapotban, ami az érési folyamat gyorsítását idézi elô. A MIKROKONDI Fe készítmény kelát formában tartalmazza a vasat, ami fôleg magas pH értékû (meszes) talajokon a klorózis (Fe hiány) megjelenését késlelteti, vagy a tünetek erôsségét csökkenti. A HUNGAVIT-A elôsegíti a terméskötôdést is, mert számos mikroelem mellett a bórtartalma – különösen virágzáskor – kedvezô hatású.

JÖVEDELMEZÔSÉG:
Egy kezelés anyagköltsége kb. 3000 Ft/ha. Kijuttatási költség külön nem jelentkezik. A növényvédelmi hatás fokozása miatt csökken a növényvédô szer költsége (10 – 30 %-al). A megtakarítás évjárattól, fajtától, termôhelytôl függôen 7000 – 20000 Ft/ha lehet évente. A többlettermés (5-10%) értéke 30.000-60.000 Ft/ha-t is elérheti. A jobb minôség, magasabb mustfok fôleg gyengébb évjáratokban lehet elônyös, mert ezzel a minôségi határ léphetô át. Eddigi üzemi tapasztalatok is azt igazolják, hogy a kezelési költség 3 – 10x árbevételtöbblet/HUNGAVIT-anyagköltség aránnyal számolhatunk. Több éven át történô folyamatos alkalmazásával az ültetvény állaga javul, a termôegyensúly kialakításában és fenntartásában nagy szerepe van.

Bővebb információért töltse le az adatlapot.

 
Copyright © 2016 Biolife Plus Kft.
Minden jog fenntartva!
  Főoldal | Hungavit | Mikrokondi | Kapcsolat