Biolife Plus Kft. "Jó szívvel a természetért"
Magyar|English

Főoldal / Alkalmazási területek / ŐSZI KÁPOSZTAREPCE, OLAJTÖKALKALMAZÁSI TERÜLETEK

- Kalászosok
- Repce
- Napraforgó, cukorrépa
- Burgonya, gyümölcs, dinnye
- Szőlő
- Zöldségfélék
- Kukorica, csemegekukorica, dísz- és szobanövények

ŐSZI KÁPOSZTAREPCE

A repce piaci viszonyaiban bekövetkezett pozitív változásokra, valamint az ezzel párhuzamosan tapasztalható idôjárási szélsôségekre termesztéstechnológiánkban is megfelelô választ kell adnunk.
A repcetermesztésben gyakran alkalmazott lombtrágyázás mellett a NÖVÉNYKONDICIONÁLÁS is már ilyen technológiai elem.
A HUNGAVIT-U és HUNGAVIT-B növénykondicionáló az elmúlt években a repcetermesztôk körében egyre szélesebb körben használt és gyakorlati tapasztalataik alapján technológiájuk szerves részét képezô készítménnyé vált.
A MIKROKONDI S+Zn* alkalmazásával termésmennyiségben 15-20%-os, olajtartalomban pedig legalább 1%-os növekedést mérhetünk a kezeletlen kontrollterületekhez képest.

HATÁSMECHANIZMUS:
A HUNGAVIT-B számos mikro- és makroelem mellett bórt tartalmaz, amely kedvezôen befolyásolja többek között a virágszervek fejlôdését, valamint a termékenyülést.
A MIKROKONDI S+Zn* elsôdleges szerepe az, hogy C-S formulája révén katalizálja a talajból szulfát formában felvett kén redukcióját, valamint enyhíti a S-hiánytüneteket, hozzájárulva ezáltal az enzimatikus folyamatok zavartalan mûködéséhez és megfelelô számú hónaljelágazás képzéséhez.
A repce piaci viszonyaiban bekövetkezett pozitív változásokra, valamint az ezzel párhuzamosan tapasztalható idôjárási szélsôségekre termesztéstechnológiánkban is megfelelô választ kell adnunk. A repcetermesztésben gyakran alkalmazott lombtrágyázás mellett a NÖVÉNYKONDICIONÁLÁS is már ilyen technológiai elem. Ôszi káposztarepce

JÖVEDELMEZÔSÉG:
A repce termésmennyisége egyszeri ôszi kezelést követôen 10%-kal is növekedhet a 3 t/ha hozamú kontrollterülethez képest.
Általában elmondhatjuk, hogy 3x kezelés eredményeként alacsonyabb termésátlagoknál +15-20%, 3 t/ha feletti hozamoknál +10-15% körüli terméstöbblet mérhetünk, ami 3-4x árbevételtöbbletet/HUNGAVIT anyagköltséget jelent számunkra.

OLAJTÖK

Az olajtök a HUNGAVIT kezelésekre legjobban reagáló szántóföldi kultúrák közé tartozik. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy kezelés hatására a termésnövekedés szinte minden évben meghaladja a 10%-ot.
A hazai gyakorlatban a vetési sortáv általában 70 cm. Szántóföldi géppel borulás elôtti utolsó idôpontban normál sortávolság esetén – taposási kár elkerülése érdekében – egy kezelésre van lehetôségünk. Ebben az esetben 7,5-8 l/ha HUNGAVIT-B kijuttatását javasoljuk. Amennyiben lehetôségünk van 2x5l/ha dózissal osztott kezelésre a növekedés mértéke a 15%-ot is meghaladhatja.

Bővebb információért töltse le az adatlapot.

 
Copyright © 2016 Biolife Plus Kft.
Minden jog fenntartva!
  Főoldal | Hungavit | Mikrokondi | Kapcsolat