Biolife Plus Kft. "Jó szívvel a természetért"
Magyar|English

Főoldal / Alkalmazási területek / NAPRAFORGÓ, CUKORRÉPAALKALMAZÁSI TERÜLETEK

- Kalászosok
- Repce
- Napraforgó, cukorrépa
- Burgonya, gyümölcs, dinnye
- Szőlő
- Zöldségfélék
- Kukorica, csemegekukorica, dísz- és szobanövények

NAPRAFORGÓ

A napraforgó a legfontosabb és a legnagyobb területen termesztett olajnövényünk. A HUNGAVIT növénykondicionálók hatásvizsgálata során az egyik gyakori tesztnövény. Az elért eredmények a növénykondicionálás rendkívüli hatékonyságát igazolják annál is inkább mivel 2007. évben felvásárlási ára minden várakozást felülmúlt és továbbra is erôteljes keresleti piac várható.

HATÁSMECHANIZMUS:
A napraforgó esetében a HUNGAVIT-termékcsalád biológiailag aktív komponenseinek erôteljes kondíció javító hatását kiválóan egészíti ki a HUNGAVIT-B magas bórtartalma,
melynek eredménye a kedvezôbb tápanyagszállítás és raktározás, javuló vízháztartás, sejtfalképzés és a megtermékenyülés. A MIKROKONDI S+Zn új termékünk. hatóanyagait szerves komplex formában tartalmazza, így azok a növény számára közvetlenül hasznosíthatók. Ugyanakkor aktívan elôsegíti a talajból történô kénfelvételt. Ezen hatások eredményeként javul a fehérjeszintézis, nô a környezeti stresszhatásokkal szembeni ellenállóképesség. A HUNGAVIT-B és MIKROKONDI S+Zn terméket megfelelô kombinációban alkalmazva terméseredmény és olajtartalom további növekedése biztosítható.

JÖVEDELMEZÔSÉG:
Az eredmények termôhely/évjárat/termesztési viszonyoktól függôen változhatnak. 1x kezelés hatására optimális évjáratban a termésmennyiség 7-10%-kal növekszik. Az elmúlt években azonban 3 t/ha üzemi kontrollhoz képest a +15%-os eredmények is születtek. Osztott kijuttatásnál a termésmennyiség 10-15%-kal emelkedhet, de szélsôséges idôjárási viszonyok között ez
az érték elérheti a 20%-ot Tekintettel arra, hogy adott évjáratban 1 vagy 2 alkalommal szükséges a gomba elleni védekezés, javasoljuk legalább 1x emelt dózissal történô kezelést. A javasolt technológia alkalmazásával akár 4-6-szoros árbevételtöbblet/HUNGAVIT-anyagköltség arányt is elérhetünk.

CUKORRÉPA

A cukorrépa termesztés jelenleg sajnos megszûnôben van Magyarországon. Az elmúlt 10 év terméseredményei alapján elmondhatjuk, hogy cukorrépában és más répafélékben a minôségi paraméterek és mennyiség tekintetében egyaránt jelentôs javulást értek el a HUNGAVIT-B felhasználásával.

HATÁSMECHANIZMUS:
A cukorrépában a bórnak - többek között - a keményítô és cukrok szállításában, a gyökérrendszer fejlôdésében van nagy jelentôsége. Ezentúl a szív- és szárazrothadás kialakulásának megelôzésében, valamint a cukortartalom növelésében játszik fontos szerepet. A HUNGAVIT-B-ben található magnézium hatására csökken, illetve megszûnik az esetleges levéllankadás, idôsebb leveleken a klorotikus márványozottság

JÖVEDELMEZÔSÉG:
Üzemi tapasztalatok, tesztek alapján azt mondhatjuk, hogy a HUNGAVIT-B talaj tápelemvizsgálati eredményei alapján elvégzett optimális mûtrágya adagolás mellett is hektáronként akár 1 tonna extrahált cukortöbbletet eredményez. A gyökértömeg évjárattól függôen 10-15%-kal növekszik. Bármely évjáratban a kontrollterületekhez képest mért digestiók meghaladták a 0,7%-ot, míg cukorképzôdés szempontjából kedvezôtlenebb évjáratokban ez a növekedés elérte a 1,5%-ot.

Bővebb információért töltse le az adatlapot.

 
Copyright © 2016 Biolife Plus Kft.
Minden jog fenntartva!
  Főoldal | Hungavit | Mikrokondi | Kapcsolat