Biolife Plus Kft. "Jó szívvel a természetért"
Magyar|English

Főoldal / Mikrokondi / MIKROKONDI S + ZnMIKROKONDI S + Zn

MIKROKONDI S + Zn

A Mikrokondi S+Zn a Bio-Life 2000 Zrt. új termékcsalád generációjának (Mikrokondi termékcsalád) az első terméke. A Hungavit alap a biológiailag aktív kondicionáló hatóanyagokon kívül tartalmazza az olajos növények számára különösen fontos, kén és cink mikro-, és mezo elemeket a növények számára könnyen felvehető formában. De a kalászosoknál, a szőlő és gyümölcstermesztésben is eredményesen alkalmazható.

A repce esetében kora tavasszal, a zöld bimbós állapot elérésekor, 5 L/ha dózisú Mikrokondi S+Zn kezelések akár 10-30%-os termésnövekedést eredményezhetnek a kezeletlen kontrollhoz képest.

A legjobb eredmény elérése érdekében, különböző tápanyag ellátási és növénykondicionálási technológiákban be lehet építeni a Mikrokondi S+Zn készítményt, úgy hogy, alkalmazzuk az őszi permetezésként őszi vetéseknél, mint őszi káposztarepcénél és az őszi kalászosoknál. Tavasszal és későbbi permetezések esetében pedig a Hungavit G-vel vagy Mikrokondi G készítményekkel folytatjuk a használati utasításuk szerint.

Minőségi búzatermesztés fontos technológiai eleme lehet a kén pótlása lombtrágyákkal a tavaszi fejtrágyázást követően. Jelentősége abban áll, hogy a kéntartalmú aminosavak mindegyike fehérjeépítő, így az enzim hatás mechanizmus folyamatok meghatározó része.

Kalászhányás idején kijuttatva, a kén hozzájárulhat a sikér növekedéséhez, másrészt a lisztharmat primer fertőzését képes késleltetni.

 

 
Copyright © 2016 Biolife Plus Kft.
Minden jog fenntartva!
  Főoldal | Hungavit | Mikrokondi | Kapcsolat