Biolife Plus Kft. "Jó szívvel a természetért"
Magyar|English

Főoldal / Alkalmazási területek / KUKORICA, CSEMEGEKUKORICA, DÍSZ- ÉS SZOBANÖVÉNYEKALKALMAZÁSI TERÜLETEK

- Kalászosok
- Repce
- Napraforgó, cukorrépa
- Burgonya, gyümölcs, dinnye
- Szőlő
- Zöldségfélék
- Kukorica, csemegekukorica, dísz- és szobanövények

KUKORICA

A kukorica iránti kereslet folyamatos növekedése, a kedvezôbb felvásárlási árak lehetôvé, az idôjárási szélsôségek erôsödése pedig indokolttá és szükségessé teszik a növénykondicionálók és levéltrágyák beépítését a kukorica termesztéstechnológiájába is. A HUNGAVIT–G bio növénykondicionáló tíz éves üzemi eredményei (10-15%-os terméstöbblet) egyértelmûen igazolták, hogy a 4-6-8 leveles állapotban, illetve késôbbi fenofázisban HUNGAVIT-G-vel kezelt kukorica az erôteljes stresszhelyzetekre (pl. tavaszi lehûlés, nyári szárazság, herbicidhatás) lényegesen kisebb terméscsökkenéssel reagált.

HATÁSMECHANIZMUS:
2008. évtôl a HUNGAVIT-G mellett új készítményt a MIKROKONDI S+Zn-t ajánljuk a kukoricatermelôknek. Ez a készítmény növénykondicionáló és egyben olyan mikroelem lombtrágya, amely az elemeket, így a cinket és a ként is könnyen felvehetô aminosav-komplex formában tartalmazza. A MIKROKONDI S+Zn kén-komplex formulája elôsegíti a növény számára a kén talajból történô felvételét. Közismert, hogy a kukorica cinkigényes növény. A cinknek kiemelkedô szerepe van a növényi növekedésen túl a N-anyagcserében is. Hiánya fôleg lúgos és foszforral jól ellátott talajoknál jelentkezik, amelynek eredménye pl. az aprólevelûség, hiányos terméskötôdés és rendellenes gyökérfejlôdés.
Hiánytüneteivel különösen gyakran találkozunk a monokultúrában termesztett kukoricában.

JÖVEDELMEZŐSÉG:
A termésmennyiség termôhelyi/évjárati/termesztési intenzitás viszonyoktól függôen 6-10 t/ha termésszintek között 7-15%-kal növekszik. Aktuális piaci árakat/trendeket fi gyelembe véve legalább 3-6-szoros árbevételtöbblet /anyagköltség aránnyal számolhatunk.

DÍSZ- ÉS SZOBANÖVÉNYEK

A HUNGAVIT-D a Hungavit bio növénykondicionáló termékcsalád azon tagja, amelyet kifejezetten a dísz- és szobanövények biológiai igényeinek megfelelôen fejlesztettünk ki. Alkalmazható minden díszés szobanövénynél a háztartásokban, a hobbikertekben és az üzemszerû virágtermesztésben egyaránt.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:
Alkalmazható minden dísz- és szobanövénynél a háztartásokban, a hobbikertekben és az üzemszerû virágtermesztésben egyaránt. Javasolt alkalmazási módja és dózisa: 20-szoros hígításban a levélre permetezve és / vagy 100-szoros hígításban az öntözôvízbe adagolva, a növény fejlôdési állapotának megfelelô gyakorisággal, de legalább kéthetente egy alkalommal. A nagybani virágtermesztésben hasonló adagolásban, de hatástani és gazdaságossági okokból csak a levélre permetezve javasoljuk az alkalmazást legalább kéthetenkénti gyakorisággal. Minden esetben célszerû a permetezést a növény intenzív növekedésekor, a bimbózás kezdetén elvégezni. Többszörös szedés esetén, minden alkalommal javasoljuk újabb kezelés elvégzését. Szobanövények esetén a téli kezelés is ajánlható, mert biztosítja a folyamatos növekedést és nem okozza a növény megnyúlását. Leromlott állapotú növények regenerálásában a HUNGAVIT-D kezelés kiváló eredményeket mutat.

Bővebb információért töltse le az adatlapot.

 
Copyright © 2016 Biolife Plus Kft.
Minden jog fenntartva!
  Főoldal | Hungavit | Mikrokondi | Kapcsolat